O nama

Odvjetničko društvo Vukina & Partneri d.o.o. nastalo je preoblikovanjem Odvjetničkog ureda Vukina koji kontinuirano djeluje od 1993. godine sa sjedištem u Zagrebu. Iskustvom djelovanja, stručnošću i specijaliziranošću svojih zaposlenika, društvo je steklo prepoznatljivost u pružanju sveobuhvatne i multidisciplinarne usluge pravnog savjetovanja i zastupanja. Posvećeni smo pružanju usluge prilagođene potrebama naših klijenata te uvijek nastojimo pružiti konkretan i učinkovit pravni savjet.

Naš tim kontinuirano ulaže u stjecanje novih znanja te redovito prati promjene koje utječu na poslovanje naših stranaka kako bismo pružili uslugu najviše kvalitete u nizu pravnih područja. Naši zaposlenici izrazito su međunarodno orijentirani. Velik broj njih školovao se i dodatno obrazovao u inozemstvu te je posvećen praćenju europskih i međunarodnih pravnih izvora i praksi. Naše odvjetničko društvo pruža usluge na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a dvije odvjetnice u našem timu ujedno su i stalne sudske tumačice za engleski jezik.

Društvo je posvećeno pružanju cjelovite usluge pravnog savjetovanja i zastupanja u područjima trgovačkog, građanskog, zemljišnoknjižnog i radnog prava, te postupcima ovrhe i stečaja. Pružamo i usluge savjetovanja, zastupanja i sveobuhvatne pravne podrške u području financijskih transakcija, kreditiranja, insolventnosti, restrukturiranja i ugovora o financiranju, a stekli smo značajno iskustvo i u provođenju postupka dubinske analize (due diligence) pravnih osoba iz različitih industrija. Zahvaljujući stručnosti i iskustvu u nizu pravnih područja i specijaliziranosti zaposlenika, u takvom postupku nastojimo na sveobuhvatan način sagledati sve rizike koje bi potencijalna transakcija mogla imati za naše klijente.

Tijekom godina, stekli smo posebno znanje i iskustvo iz područja prava intelektualnog vlasništva, s čijim neprestanim razvojem nastojimo uvijek biti u korak. Među ostalim, redovito zastupamo stranke u postupku registracije žigova i dizajna, i to ne samo na području Republike Hrvatske, nego i pred Uredom Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Vodeći se poslovnim načinom razmišljanja, posebnu pažnju pridajemo komercijalizaciji intelektualnog vlasništva, svjesni da ono stvara vrijednost i prednost na tržištu.

Odvjetnica Sanja Vukina ujedno je ovlaštena zastupnica za patente i žigove pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, europska patentna zastupnica i predstavnica Republike Hrvatske pri Europskom patentnom institutu te je 2017. godine u Londonu primila nagradu Client Choice za najboljeg odvjetnika u Hrvatskoj iz područja prava intelektualnog vlasništva – pravo žigova.